2016. január 19., kedd

Érzelmi stabilitás - Egészség


Az emberi tapasztalat része egy sor érzelem, kezdve a boldogságtól a szomorúságig, az örömtől, a depresszióig, de ide tartozik pl. a félelem, a düh, az undor, a féltékenység is. Érzelmeink a belső és külső környezetünk kiértékelésének eszközei. Minden egyes érzelem, különböző érzéseket hoz létre a szervezetben. Testünk vegyi anyagokat (hormonokat) bocsát ki, amikor megtapasztalunk különböző dolgokat. Ha például az agy szerotonint, dopamint vagy oxitocint szabadít fel, akkor jól és boldognak érezzük magunkat. Ezzel ellentétesen, ha a szervezet kortizolt szabadít fel, miközben stressz éri, egy teljesen más érzést élünk meg, ami túlélő módba kapcsolja a testet.

A folyamatos érzelmi stressz viszont blokkoló hatásával hosszútávon aláássa az immunrendszer megfelelő működését, gátolva ezzel a szervezet önműködő méregtelenítő képességét, elősegítve ezzel különböző mikrobák és egyéb toxinok felhalmozódását az idegrendszerben és a szervezet egyéb területein. Ez fordítva is igaz. Az öröm, a szerelem, a szerencse, stb. spontán méregtelenítést képes beindítani.

Érzelmeink és a tapasztalataink alapvetően információk és energiák, és testünk sejtmemóriájában tárolódnak, melyek érzelmi nyomot, akár fájdalmat is hagyhatnak a test bizonyos területein. Fontos megjegyezni, hogy a szervezetben felhalmozódó toxinok valamennyi fajtája nem csak fizikai szinten hat, olyan idegen elemek, amelyek a mi saját rendszerünkbe nem kívánatos információkat juttatnak be, ezzel befolyásolják információs alapunkat, ezáltal viselkedésünket is.

Az elme és a test közötti kapcsolat nagyon mély és erős, elválaszthatatlanul egybefonódik egymással. Mindaz, ami elménkben lejátszódik, az egyben testi szinten is lejátszódik. Lehet egy általánosan pozitív mentális hozzáállásunk, amikor a külső, belső kihívásokat átfordítjuk egy egészséges életmódba, vagy lehetünk negatívak, önpusztító gondolatokkal, nem foglalkozva a belső problémáinkkal, talán még álcázzuk is ezeket a kérdéseket bizonyos állításokkal és pozitivitással anélkül, hogy megtalálnánk a helyes utat, létrehozva ezzel egy egészségtelen életmódot..

Amikor fájdalom, szorító érzés vagy sérülés van a test bizonyos területein, ez gyakran valamilyen önmagunkban meglévő érzelmi kapcsolatra utal. Első pillantásra nem tűnik annak, mivel általában nem nagyon vagyunk kapcsolatban önmagunkkal és az érzelmeinkkel ebben a gyors tempójú világban. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy „oda bent ég a villany, de mi nem vagyunk otthon”. Ha valakinek már pl. krónikus hát- térd- nyak, vagy vállfájása van, és ha a testgyakorlat, fiziológiai vagy bármilyen fizikai kezelés nem gyógyítja, akkor érdemes elkezdeni foglalkozni a mögöttes érzelmekkel.

Ha megbetegszünk, vagy sok feszültséget és fájdalmat érzünk, sokszor a testünk kér bennünket, hogy figyeljünk magunkra, és találjuk meg a békét újra önmagunkkal és a környezetünkkel. Ez mind tanulási és egy növekedési folyamat. A negatív érzelmek, a harag, a gyűlölet a féltékenység, stb. kifejezésekor kilélegzett levegőben lévő molekulák mérgeket, toxinokat tartalmaznak. Állítólag ha felhalmoznánk ezen mérgeket 1 órán keresztül, az elég lenne 80 tengerimalac megöléséhez. Szerintem egy is sok! Tehát el lehet képzelni, hogy milyen kárt okozunk a testünknek, ha negatív érzelmek és feldolgozatlan élmények maradnak a szervezetünkben, és mint művelünk azokkal az emberekkel, akiket célpontnak használunk.


Ne feledjük, hogy mindenkinek meg van az ereje ahhoz, hogy átvészeljen bármit, amit az élet elé hoz. A negatív és pozitív fogalmi címkézés helyett, mely minden tapasztalattal kapcsolatban jelen van az életünkben, próbáljunk meg a dolgokra egy nagyobb képként, nagyobb rálátással tekinteni. Kérdezzük meg magunktól, hogy mit kellene látnunk, vagy megtanulnunk? Miképp használhatjuk a felfogásunk megváltoztatásához? Fel kellene ismernünk valamit a másikban, és el kellene azt fogadni? Bármi lehet, és ahelyett, hogy egyszerűen zsigerből reagálunk, lassítani kell a dolgokon, és figyelni.

Meg fogjuk találni az eszközöket az érzelmek és a betegség gyors feldolgozásához, amikor annak látjuk őket, amik valójában, és rá fogunk jönni, hogy miért jöttek.  Amíg úgy gondoljuk, hogy azért vagyunk betegek, vagy vannak fájdalmaink, mert mindez nincs az irányításunk alatt, akkor ez addig fog tartani, amíg fel nem ismerjük, hogy legtöbbjük felett igenis mi gyakoroljuk az irányítást azzal, hogy mit vonzunk a szervezetünkbe

Collectiv Evolition – új világtudat írása nyomán.

.A betegség feladat és tanítás. Olyan feladat, amelynek megoldása nem lehetséges megértés és belátás nélkül. A tanítás, amit a betegség tünetei hordoznak, éppen a belátás által válhatnak hozzáférhetővé, és ha elfogadjuk a testünk bölcs tanításait, amelyek a legtöbb esetben kellemetlen testérzetek, fájdalom, különböző tünetek és különböző súlyosságú betegségek formájában jelentkeznek, - abban az esetben testünk megértése utat mutat ahhoz, hogy miként éljünk tudatos, teljes, harmonikus és hosszú életet.
Egészségünk minősége egyenesen arányos a felelősségvállalásunk mértékével!

Félelem, szorongás, depresszió, agresszió, stressz kezelése Joalis gyógynövény alapú specifikus, érzelmi karakterisztikával is rendelkező, gyógynövény alapú információs cseppekkel, melyek segítenek a mentális kiegyensúlyozottság, a lelki béke és stabilitás megteremtésének útján.

A negatív érzelmek kialakulására hatással vannak a különböző szervekben, de legfőképpen az idegrendszerben megbúvó fertőzési gócok. Eltávolításukkal kialakíthatjuk az érzelmi egyensúly és dinamizmus előfeltételeit.


Tóbiás Irén

Bejelentkezés állapotfelmérésre, információs méregtelenítésre hétköznap 10 és 12 óra között. Tel.: 06-30-474-0408