2015. március 22., vasárnap

Humán papillomavírus más szemmel


A vírus


A vírus nem képes önmaga szaporodni, ehhez kényszeríteni kell valamilyen élő organizmust, hogy másolja le őt és küldje tovább a világba. Egyedül így képes utazni és valahol ismét lemásolódni. A vírusok a legkülönfélébb programokat hordozzák magukban, melyek biztosítják önmaguk reprodukcióját, más organizmusokba való átvitelüket, illetve a vírusinformációk szervezetbe történő elraktározását oly módon, hogy a gazdaszervezet azt ne fedezze fel és ne írja felül. Ezért a szervezetben nagyon gyakran alakítanak ki fertőzési gócokat, így az immunrendszer elől rejtve maradnak, viszont mindennapos módon fertőzik a gazdaszervezet java részét.

A vírus egyben egy olyan mikroorganizmus is, mely képes megzavarni az információs alapunkat, képes átírni a genomunkat. A sejtjeink mindennek következtében idegen tervek szerint kezdik el alakítani testünket, mi pedig valamilyen idegen szándék szerint kezdünk el viselkedni.A genetikai információ megváltoztatásának egyik megnyilvánulása lehet a daganat kialakulása.

A papilloma vírusok parazita vírusnak számítanak, sokszor több tíz évet is képesek rejtett módon fennmaradni a sejtben és amikor egyszer csak aktivizálják magukat, különféle betegségek kiváltó okaivá válhatnak. A papillomavírusok kizárólag a bőr és a nyálkahártya felületi, hámszöveti sejtjeiben léteznek. Jelenlétük mellett különféle típusú szemölcsök kialakulására számíthatunk – verruca ulgaris, verruca plantaris stb. – előfordulhatnak a genitális területen is, condiloma acuminatum és főleg a méhnyak adeno-karcinómája (mirigyes rákos daganata). Ez a karcinóma az esetek 90%-ban megtalálható különféle típusú papillomavírusoknál, ezért manapság közforgalomba került egy olyan oltási vakcina, amely gátolja az említett megbetegedés kialakulását. A méhnyak rák okozójaként működő papillomavírus sajátos típusa ezen daganatok 70%-nál fordul elő. Ha az említett vakcinának sikerül beteljesítenie a jövőben megalkotóinak reményét és sikerül a nők egy bizonyos százalékánál megelőzni a karcinóma kialakulását, ekkor ez nyilván orvosilag egy nagyon  ígéretes tény lesz. 

Ebben az összefüggésben azonban említést kell tenni bizonyos hiányosságokról is.

A papillomavírusok csupán a kialakult méhnyak rákos esetek 75%-ban állnak a háttérben, a maradék esetekben a karcinómák teljesen más okokból fakadóan alakulnak ki, például más vírusok hatásaként. Mivel ennek a vírusnak az inkubációs ideje 10–20. év, így csak azokat a fiatal lányokat lehet „sikeresen” beoltani, akik az oltásig még nem éltek aktív szexuális életet, és nem „öröklötten”, (a fertőzött anya átadhatja a vírust a gyermekének a szülés folyamán) akár rejtett formában is hordozzák magukban a vírust. Ugyanis, ha a vírus már elkezdett egyszer szaporodni a sejtekben, akkor az oltás semmit sem ér, hatástalan. A vakcina ráadásul nem véd az összes HPV-típus ellen, többek között ezért sem képes megakadályozni az összes méhnyakrákos esetet, vagy genitális szemölcsöt, kondilomát. 

Továbbra is fennmaradó kérdés, hogy a papillomavírus elleni oltás ténylegesen befolyásolja-e a rák előfordulását? Hiszen az ismert tény, hogy a rák kialakulásához soha nem elegendő egyetlen egy ok, minden esetben több párhuzamos faktor (további vírusok, dohányzás, szintetikus hormonkészítmények, pszichikai stressz, legyengült immunállapot, stb.) hatására van szükség ahhoz, hogy beinduljon az a láncreakció, melynek eredménye a rosszindulatú daganat kialakulása. Nem teljesen világos egyelőre az sem, hogy a méhnyaki karcinóma előfordulásának csökkentésével befolyásolható-e az összes rákos esetek száma. Ugyanis a szervezet állandó daganatos burjánzást produkál, mégpedig a többi betegséghez mérten közel azonos arányban és úgy tűnik, mintha tök mindegy volna, mely szervet választja ki ehhez. Ez egyébként valószínűleg azért van így, mert a daganatok kialakulásában lényeges beindítóknak számítanak a radioaktív elemek, az emberek közel állandó százalékánál fordul elő ezen elemek kumulálódásának tendenciája. Tehát, egyelőre még nem világos, hogy ennek az oltásnak hosszútávon milyen eredményei lesznek az említett karcinóma előfordulásának csökkentése szempontjából…

Megoldás az immunrendszer normalizálása 

A papillomavírusok problematikájával a Joalis terápia sikeresen képes elbánni. Amikor szisztematikusan sikerült kezelnünk a szemölcsös, condilomás eseteket és a méhnyak patológiai citológiájának problematikáját, akkor gyakorlatilag minden esetben sikeresek voltunk. A papilloma vírustól történő méregtelenítés során minden esetben az immunitás normalizálását kell szem előtt tartani, ennek érdekében az Immun, Cranium és InfoDren K1 készítményeket használjuk. Más egyéb méregtelenítési lépések egyaránt az immunrendszer működését javító lényeges lépések közé tartoznak. Kedvezően hat például az Antimetal és a Ionyx készítmények alkalmazása – amelyek segítségével a fémeket és a radioaktív elemeket távolíthatjuk el a központi idegrendszerből. Ugyanígy fontos a szervezet pszichikai toxinoktól történő méregtelenítése is - Nodegen, Streson. Ezekkel a készítményekkel is mind az immunrendszer helyes működését támogathatjuk. A genitális terület szempontjából a gócok eltávolítása igen lényeges, ugyanis jelentős mértékben képesek károsítani a szerv lokális immunitását – ilyen esetben hasznos számunkra a GynoDren nevű készítmény. A bőr esetében a CutiDren nevű készítmény játszik fontos szerepet. A mikroorganizmusok közül igen gyakran fordul elő a hüvely- és bőrgomba, amiket a Yeast készítménnyel tudunk kezelni. Fontos az olyan toxinoktól történő méregtelenítés, amely mérgek egyébként stimulálják a gombák gyarapodását, erre valók az ATB és a Mykotox készítmények. A méregtelenítési kúra lezárásaként végül pedig az Antivir készítményt kínáljuk. Ez az utóbbi magában hordozza a papillomavírus információi közül mind azon fajtáit, amelyek a szemölcsök növekedéséért felelősek, de ugyanúgy azt a típust is, amely a méhnyak hámszövetében él. A szemölcsök esetében könnyen felmérhetjük az eredményességünket, hiszen a szemölcsök eltűnnek és újak már nem alakulnak ki az egyénnél.  

Dr. Josef Jonas cikke nyomán

HPV és a vele összefüggő nőgyógyászati problémák kezelése Joalis gyógynövény alapú méregtelenítő információs cseppekkel.

Tóbiás Irén

Bejelentkezés állapotfelmérésre, információs méregtelenítésre hétköznap 10 és 12 óra között. Tel.: 06-30-474-0408