2014. július 6., vasárnap

Az immunrendszer problémái: allergia - autoallergia - autoimmunitás



Az „Immunitás” szó egy latin eredetű kifejezés, ami ellenálló képességet, sérthetetlenséget jelent. Egy olyan védelmi rendszerről van szó, melynek feladata, hogy meggátolja a nem kívánatos mikroorganizmusok bejutását a testünkbe, felügyelje a szervezeten belül található mikrobák káros túlszaporodását, és hogy eltávolítsa a szervezetünkből a nem kívánatos idegen eredetű anyagokat.

A mai orvoslás az immunitás gyógyszerekkel történő serkentésére, vagy éppen tompítására összpontosít.  A természetes orvoslás stimulációs eszközként olyan természetes anyagokat igyekszik alkalmazni, mint pl. a gombákban lévő glukanon, vagy az Echinacea, vitaminok, illetve az ásványi anyagok, melyek csupán a fogyasztás időszakában hatnak és segítenek átvészelni a kritikus időszakot. A méregtelenítési medicina a leromlott immunfolyamatok kiváltó okait számolja fel.
Az immunrendszer helyes működésének megújításához szükség lehet, egyes vele összefüggésben lévő szervek méregtelenítésére. Ilyen elsősorban az a csontvelő, amelyben a vér – és nyirokrendszer sejtjei képződnek. A következő ilyen lényeges egység maga a nyirokrendszer, mely az egész immunrendszernek a fő részét képezi, de jelentőséggel bír az egyes szervek és szövetek lokális immunitásában is.

Az immunitás szempontjából beszélhetünk daganattal, vírussal, gombával, baktériummal szembeni immunitásról, ugyanakkor az autoimmun problematikáról és az allergiáról is. Az említett típusú immunitások központja a telencefalonban (központi idegrendszer) helyezkedik el, így ennek a szervi egységnek a méregtelenítése alaplépésnek számít a teljes immunrendszer működésének javítása érdekében. Az agy és annak funkciója az egésztestes medicina szerint öt fő anyaszerv között van felosztva, ezért jelentős szerepet játszik a tüdő, a vesék, a lép, a máj és a szív méregtelenítése is.

Továbbiakban foglalkozni kell az egyes szövetekben megbúvó gócokkal is, ugyanis a mikroba gócokból származó toxinok károsíthatják az adott szerv lokális immunitását. Az immunrendszer működését még számos terhelés csökkentheti: pl. vegyi anyagok, nehézfémek, radioaktív anyagok, sugárzások, oltások, élelmiszeripari vegyi anyagok, (peszticidek, fungicidek, adalékanyagok) és a sokat emlegetett glutén.  A kóros emocionális programok, a stressz szintén jelentős terheltséget képeznek az immunrendszer számára. Alapérvényű igazságnak számít, hogy minél komolyabb egy megbetegedés annál összetettebb az immunrendszer hibája (pl. daganat) és persze sokkal komplexebbnek kell lenni magának a méregtelenítésnek is.

Mai modern világunkban az allergiás esetek, mint immunrendszeri hibák száma folyamatosan növekszik, a pszichés eredetű stressz hatására az autoimmun betegségek száma is fokozódik, ugyanakkor nagyon sok kisgyermek esetében nem alakul ki születésüktől fogva az immunrendszer megfelelő működése.

A toxinok az immunszervekből történő eltávolítása nem csak azért lényeges, hogy ne betegedjünk meg, hanem azért is, hogy idő előtt ne öregedjünk meg a toxinok okozta károsodások okán.

A méregtelenítési medicina az immunrendszerrel igen hatékonyan képes együttműködni. Alapvető elsőbbséget jelent, hogy a működést gátló okokat számoljuk fel és nem csak az időszakos stimulálását végezzük el. Ezzel megoldható nem csak az alulműködő immunitás, hanem az allergiák, az autoallergia, vagy az autoimmun problematika is. Egésztestes szemléletével a méregtelenítési medicina egy egyedülálló rendszert alkot az immunrendszeri hibákkal vívott harcban.

Az immunrendszer problémái:
Allergia
Autoallergia
Autoimmunitás


Allergia

A szervezet túlérzékeny immunválasza a többségében fehérje eredetű idegen anyagokra.  Szokásos immunreakció helyett gyulladásos tünetekkel reagál.

Leggyakoribb allergének: virágporok, állati szőrök, gombák, paraziták, atkák, toll, de lehetnek baktériumok vagy számos élelmiszer, mint pl. tej, tojás, sajt, szója, hal, diófélék stb.

Allergia nem csak a légzőszerveket sújthatja, hanem a bőrt, nemi szerveket, vizeletkiválasztó rendszert, az emésztő és idegrendszer nyálkahártyáját is.

A méregtelenítő gyógyászat szempontjából az allergia a szervezet, elsősorban az immunrendszer toxinokkal való terheltségének a jele. Az allergiát kizárólag méregtelenítéssel lehet kezelni. Az immunrendszer zavarainak kialakulásában többek közt a mikrobiális mérgek a felelősek, pl. gombatoxinok – melyek az élelmiszerrel kerülnek a szervezetbe.

Az allergia kialakulásának fontos részét képezi a stressz. A kezelés része, hogy felszámoljuk a patológiai emocionális problémákat. A mi szempontunkból nagy szerepet játszik az anyáról a gyermekre való átvitel.

A hideg- vagy napallergia a bőr idegvégződéseinek megváltozott ingerelhetősége, vagy inger utáni hisztamin-túltengés. Ezek leggyakrabban neurofertőzés vagy az idegrendszerben bekövetkezett anyagcsere-változások. Ebben az esetben az idegrendszer teljes méregtelenítése szükséges a javuláshoz.

Autoallergia

Az autoallergia olyan immunológiai jelenség, amikor a saját szövetben alakul ki túlérzékenység.
Kialakulásában két dolog játszik szerepet:

- Az immunrendszer irányításának zavara a központi idegrendszerben (romlik a felismerő képessége)
- Nem kívánatos anyag jelenléte különböző szervben - leggyakrabban: pajzsmirigyben, bélrendszerben, ízületekben, vesékben, belső elválasztású mirigyekben, bőrben, és az idegrendszerben.

Az immunrendszernek ez a betegsége a szövetek degenerációjához vezet. Az akut gyulladás rövidebb fázisa után degeneratív elváltozások jelennek meg a szövetekben.

A méregtelenítés szempontjából az alapvető okot az immunrendszerben, elsősorban a lelkivilágban bekövetkezett változások jelentik. A kórós emocionális programok fontos szerepet játszanak az önpusztító folyamatok beindulásában. Feltételezhető, hogy bizonyos pszichikai tényezők már az anyaméhben átkerülnek a magzatba. Az autoallergia kizárólag lelki folyamat, mely a szövet terhelésére irányul.

Autoimmunitás

A szervezetünkben a saját struktúrát felismerő sejtek egész életünkben jelen vannak. Ha ezek valamilyen okból károsodnak (terhelődnek) akkor indul el az a folyamat, amikor az ellenanyagok saját szervezetünk ellen termelődnek. Az autoimmun folyamat a legbonyolultabb és legveszélyesebb immunzavar.

Bizonyos kemikáliák, mikroorganizmusok hatására a sejtfelszín olyan változáson mehet át, hogy azt az immunrendszer nem sajátjaként ismeri fel. Az is előfordulhat, hogy valamely mikroorganizmussal szemben termelődő ellenanyag keresztreaktívitásuk révén a szervezet sejtjeihez kötődnek, és így indítanak be autoimmun folyamatot.

Ezeket a folyamatokat kiválthatja kezdeti átmeneti terhelés vagy a megtámadott szövet molekuláris struktúrájában lévő eltérés. A főszerepet a Thymus és a Hipotalamusz játssza.
Autoimmun folyamatokat figyelhetünk meg súlyos betegségek esetén, pl. pajzsmirigy, vese, artritisz, lisztérzékenység, Sklerosis Multiplex, Crohn-betegség, Colitis Ulceroza, stb.

Immunrendszeri problémák (allergia, autoallargia, autoimmunitás) kezelése Joalis gyógynövény alapú információs méregtelenítő cseppekkel.



Bejelentkezés állapotfelmérésre, 
információs méregtelenítésre hétköznap 10 és 12 óra között:
Tel.: 06 - 30 - 474 - 0408