2014. július 21., hétfő

A hormonok kényes világa


A hormonális rendszer alapvetően három szervi kör fennhatósága alá tartozik, úgy mint: a vesék köre( ide tartoznak elsősorban a nemi hormonok és az egyes mellékvese hormonok), továbbá a máj köre(ide tartozik a mellékvese hormonok javarésze és például azok a hormonok is, amelyek a bőr-pigmentek eloszlásáért felelősek) és a végül a lép köre (a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy hormonjai).

A teljes emberi hormonháztartást agyunk két fontos struktúrája a hipotalamusz és a hipofízis vezérli. A hipotalamusz önmagában ugyan semmiféle hormont nem termel, ellenben olyan "szabályozó" anyagokat állít elő, amelyek, serkentik, vagy éppen tompítják más szervek közreműködésével a hormonok funkcióját. A hipofízis már önmagában is többféle hormont termel, további hormonokat pedig kontrollál. A "további hormonok" kifejezés alatt képzeljük el pl. a nemi hormonokat, melyeket a petefészek, illetve a here termel. Az említett nemi szervek azonban csupán csak egyszerű bábfigurák a vezérlőszerveik, a hipotalamusz és a hipofízis „kezei között”.


Valamennyi, belső kiválasztású, hormontermelő mirigy esetében gyakran előfordulhat, hogy szervetlen toxinok, így például nehézfémek, vegyi anyagok által terhelt! A hipotalamusz egy olyan szerv, amelyet nem nagyon véd az ún. vér-agy gát, melynek legfőbb feladata hogy megvédje az agyat a vérből érkező toxikus elemek behatolásától. Annak ellenére, hogy az említett gát nem tökéletes, mégis képes legalább részben védelmet nyújtani. Ezzel szemben a magzat agyának, méhen belüli magzati fejlődésekor az idegrendszert semmi sem védi a toxinokkal szemben. Ezért fordulhat elő, hogy az idegrendszer, melynek része a két említett agyi szerv is, már a születéstől fogva terhelt lehet egyes toxinoktól, hatásuk azonban lehet, hogy csak idősebb korban jelentkezik.

A hormonok jelentős részét a szervezet gyermekkorban még nem termeli, erre csak később, a pubertás időszakban kerül sor. Elsősorban a nemi hormonokra gondolok itt, vagyis olyan hormonokra, amelyek vezérlik a petesejtek érését, vagy amelyek lényegesek a petesejt méhfalon történő megtapadása, majd további fejlődése szempontjából. Ezért fordulhatnak elő pubertás korban a hirtelen hormonális változások, illetve ezzel összefüggő másodlagos problémák, különösen a központi idegrendszer működésének területén. Az olyan komplikált szervek, mint amilyen a hipotalamusz, vagy a hipofízis toxin terhelt állapota sajnos hűen visszatükröződik az idegrendszer működésében, a viselkedésben, az érzelmekben stb.

A neurohipofízis nevű szerv, mely például az oxitocin nevű hormon termeléséért felelős, gyakori részese a hormonális zavaroknak. A oxitocin ugyanis a jókedv és az optimizmus biztosításáért felelős. Ha zavar következik be a szervezet természetes oxitocin termelésében, akkor logikus módon következik be a jókedv hiánya, és ez a hiányállapot viselkedési zavarokhoz, de akár öngyilkossághoz is vezethet. Lányok esetében menstruációs gondokat is előidézhet. Egy hibásan szabályozott belső hormonvilág általi hirtelen hormonáradat hatására az érintett lány agya atípusos(rendellenes) módon kezd el működni, aminek hatására az illető ön destruktív módon viselkedik, amit a környezete nem ért és gyakran pszichiáterhez, vagy pszichológushoz fordul segítségért.

A megfelelően vezérelt hormontermelés egy nagyon jelentős előfeltétele a sikeres teherbeesésnek és a magzat sikeres fejlődésének is. Ha a Joalis információs méregtelenítés ezen típusát összekapcsoljuk további Joalis információs méregtelenítési lehetőségekkel, akkor ezzel valami olyat tehetünk, ami az emberiség mai általános ismeretei birtokában még nem képes kellően értékelni. A magzat pozitív fejlődését tudjuk így befolyásolni, vagyis azt az állapotot, mellyel a piciny emberke belép az élet kapuján.

Hormonális problémák kezelése Joalis gyógynövény alapú információs méregtelenítő cseppekkel.

Tóbiás Irén
candidainfo.hu
joalisterapia.hu

Bejelentkezés állapotfelmérésre, információs méregtelenítésre hétköznap 10 és 12 óra között: Tel.: 06-30-474-0408