2014. május 21., szerda

A sók, mint toxinok


Az emberi szervekben megtalálható sók kérdésköre egy igen kiterjedt és egyenlőre még kevésbé feltérképezett probléma, pedig a szervezeten belül az  egyik legelterjedtebb toxinoknak számítanak. A sók közé tartoznak a húgysav és oxalátsav sói. Visszaemlékezvén korábbi iskolai kémiai tanulmányainkra biztosan eszünkbe jut, hogy a sav és a lúg reakciójából sók keletkeznek.

A táplálkozásunk során a szervezetünkbe bevitt élelmiszerek túlnyomórészt savképzők ( hús, liszt és a zsírok),  melyek az étrendünkben fokozottan jelen vannak. A szervezetben előforduló savakat, amelyek a táplálékból keletkeznek, az ún. alkáli ionoknak kellene semlegesíteni. Ilyen alkáli ionok például a kalcium, a magnézium stb., melyek sok esetben hiányoznak a szervezetből. Ezek hiányában szervetlen sók keletkeznek, melyeket a vesék hivatottak a szervezetből eltávolítani.


Az igazán nagy gondot a szerves sók jelentik, ugyanis ezek képesek reakcióba lépni a savakkal, és mint szerves toxinok egy sor egészségügyi problémát  indítanak el. Ez olyannyira ismert tény, hogy már a középkorban is ismerték a húgysav (az urát eredetű sók) lerakódásából fakadó vese és ízületi bajokat. Akár az artritis vagy az arthrosis kiváltó okaiként is megjelenik. A vesékben például olyan ödémát képesek előidézni, ami nefrotikus problémák kialakulásához vezethet. (Itt a veseszöveten belüli ödémáról van szó.) A vese üreges részeiben az urát sók vesekövek képződését is okozhatják.

Hasonlóképpen viselkednek az oxalát sók is. A vesék lecsökkent  áteresztőképessége okán, illetve túlzott mértékű szerves és szervetlen sók keletkezésekor ezek az anyagok  felszaporodhatnak az emberi szervezetben. Túlzott mértékű jelenlétük fordulhat elő a bőr alatti irharétegben, a vesékben, a végtag ízületekben, és a gerinc ízületekben egyaránt. Fokozottan előfordulhatnak a kötőszövetekben, sókkal találkozhatunk még a keringési rendszerben, vagy az ér- és artériafalakon, sőt az agyban is. A sókhoz kötődhetnek bizonyos metabolitok is, például purinok, glutén stb.

A hagyományos népi gyógyítók állítása szerint az emberi szervezetben akár 1 – 2 kg. mennyiségű nem kívánatos sók is előfordulhatnak, melyek előszeretettel kötik meg a vizet. Az egyik ilyen gyakori jelenség ilyenkor a súlygyarapodás és a szövetek felpüffedése. Most a sovány testalkatú emberek biztosan elégedetten hátradőlnek, pedig ők sem kivételek, mert a sók nem csak a bőr alatti irharétegben képesek felszaporodni. Nagy a valószínűsége annak, hogy a sók körül a zsírszövet is felgyülemlik, ami később a narancsbőr egyik legfőbb kiváltó oka lehet, ugyanis a sók képesek befolyásolni a lerakódott sók környezetében lévő szöveteket. A sók jelenléte mellett a szövetek elvesztik rugalmasságukat,  így idővel  törékennyé is válhatnak. A gravitáció törvényének megfelelően elsődlegesen olyan alsó végtagi ízületekben rakódnak le, mint a boka, a lábujjak, az Achilles-ín, de fokozatosan feljebb is felgyülemlenek, például a térdekben, vagy később a csípőben. Csak ezt követően jelennek meg  a felső végtagokban.

Az epekövek kialakulásának alapját az epesavak sói jelentik. Bizonyos fokú leegyszerűsítés mellett kijelenthetjük, hogy a szerveink (legfőképpen a mozgásszerviek és az agyunk) egészen addig fiatalosak maradnak, amíg nem szaporodnak fel bennük a sók, ugyanis ezek a szó szoros értelmében véve merevvé, elcsontosodottá (szokták is jelzőként az emberre mondani, hogy „merev felfogású”, vagy „rugalmatlan gondolkodású”) teszik őket, izgató hatásukkal pedig akár gyulladásokat is képesek előidézni. A sók immunrendszeri reakciókat is kiválthatnak a szövetekben, de burkai lehetnek a fertőzési gócoknak is. 

A sók reagálnak a páratartalom változására, következésképpen az időjárás változásra is. Az a szervezet, mely különféle fájdalmakon keresztül „jelzi” az időjárás változásának közeledtét, az bizony egy olyan szervezet, amelyben nagy mennyiségű a sófelhalmozódás.

Forrás: Dr. Jozef Jonáš cikke nyomán


Sólerakódások eltávolítása a szervekből, szövetekből JOALIS gyógynövény alapú méregtelenítő információs cseppekkel.


Bejelentkezés állapotfelmérésre, 
információs méregtelenítésre: hétköznap 10 és 12 óra között
Tel.: 06 - 30 - 474 - 0408