2015. november 24., kedd

Mivel segíthetjük emésztőrendszerünk hatékony működését?


Első és legfontosabb:

Méregtelenítés - az emésztőrendszer és a bélrendszer, valamint ezek működését befolyásoló idegfonatok megtisztítása, hogy az emésztés hatékony és a tápanyagok felszívódása akadálytalan legyen. A lerakódott anyagcsere toxinok, az élő és élettelen toxinok, valamint a fertőzési gócok eltávolítása alapfeltétele az ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek (sejttápanyagok) beépülésének. A JOALIS készítmények ezt az úttörő munkát hivatottak elvégezni. 

Sejttápanyagok melyekkel az emésztőrendszer működését optimalizálhatjuk:

Betain-Hydrochlorid  – a sósav forrása, nélkülözhetetlen a gyomorban zajló enzimatikus fehérje-lebontáshoz. A betain-elégtelenség szintén kapcsolatban van a vér homocystein- szintjének emelkedésével (a szívbetegség rizikófaktora)

C-vitamin – része a máj méregtelenítő rendszerének, ami semlegesíti az idegen anyagokat, drogokat, étel-adalékokat, növényvédő szereket, szennyező anyagokat. Ez a vitamin sokrétű funkciót tölt be az anyagcserében, lényeges a megfelelő emésztéshez és tápanyag feldolgozáshoz. Részt vesz a koleszterin bélsavakká bontásában és növeli a sejtek bioenergia-termelését. Szükséges a karnitin szintéziséhez. Ez a molekula szállítja a zsírsavakat a mitokondriumokba, ahol oxidálódik, hogy energiát szolgáltasson. Optimalizálja az immun-, és az idegrendszert, melyek szabályozzák az emésztési folyamatot. A C-vitamin alapvető a kollagén és más „cementanyagok” termeléséhez, melyek egymáshoz rögzítik a sejteket az egész testben. A bevitele nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük a belek, a gyomor és az emésztőrendszer más szerveinek sértetlenségét.

B6-vitamin – szükséges a sejteknek, hogy megfelelően dolgozzák fel és hasznosítsák az aminosavakat, szénhidrátokat, zsírokat. Segít a kollagén rostok képződésében, fontos a bélfalakat felépítő kötőszövetek optimális működéséhez.

B12-vitamin – a test minden sejtje használja enzim-kofakorként. Részt vesz a zsír-, és a szénhidrát-anyagcserében és a fehérjeszintézisben. Ez a vitamin különösen fontos a gyomor-béltraktusban a sejtképződéshez, mert a gyakori sejtosztódás révén teljesen kicserélődnek minden 3-5 napban. Mivel a B12-vitamin szükséges a DNS-szintézishez, folyamatos ellátás szükséges az optimális sejtosztódáshoz. A máj sejtjeinek is szüksége van rá a méregtelenítéshez.

Folsav (folát) - a B12 és a B6-vitaminnal együtt őrködnek a bél belső oldalát borító sejtek megfelelő osztódása felett. A testben a DNS-szintézishez szükséges koenzimmé alakul át. Ugyanúgy, mint a 
B12-vitamin, éltető tápanyag a bélfali sejtek számára, melyek gyors ciklusban cserélődnek. A máj méregtelenítő folyamatában is részt vesz.

L-glutamin – egy aminosav, mely magas koncentrációban található a kötőszövetekben és szervekben, beleértve a gyomrot is. A bélfali sejtek glutamint használnak anyagcseréjük elsődleges üzemanyagforrásaként. A glutamin csökkenti a bél áteresztőképességét és biztosítja a béltraktus ellenálló képességét.

Bromelain – fehérjebontó enzimek keveréke, egy ananászféle növény kivonata. Klinikai gyakorlatban dokumentált az egészségvédő és immunerősítő hatása. Gyógyítja a vastagbél sejtjeit.

Papain - fehérjebontó enzimek keveréke, papaya-kivonat. Segít a fehérje emésztésében.

Gyömbér – gyomorserkentő, segít a tápanyagok emésztésében és felszívódásában.

Kurkumin – a kurkuma aktív hatóanyaga. Gyulladáscsökkentő, emésztést serkentő, májvédő, fokozza az epekiválasztást, hatékony felfúvódás és bélgörcsök esetén, akadályozza a ráksejtek fejlődését.

U vitamin – segít a gyomor nyálkahártyájának újraépítésében

Borsmenta – görcsoldó hatása hasznos az emésztőrendszernek, szétoszlatja a gázokat, jótékony hatása van a májra.

Fekete retek - erősíti a májat, serkenti az epehólyag működését         


Végül, de nem utolsó sorban a megfelelő táplálkozás, (ez a minőségre is vonatkozik) hosszútávon biztosítja szervezetünk energia szükségletét, mely a jó közérzet és az egészség alappillére.

Véleményem szerint Magyarországon azért van jóval több beteg ember, mert a táplálkozási szokásainkban vannak olyan elemek, amelyektől meg kellene szabadulnunk. A rosszul megválasztott élelmiszerek, az alacsony gyomorsav szint, elégtelen emésztéshez, majd a bélflóra sérüléséhez vezet. Az immunrendszer 70%-a belekben található és a belek rejtett gyulladási a felelősek a komolyabb betegségek kialakulásáért.

Szelíden az egészségért.
Emésztőrendszeri, bélrendszeri problémák, gyulladások kezelése JOALIS gyógynövény alapú, információs méregtelenítő cseppekkel. Személyre szabott táplálkozási ajánlások


Tóbiás Irén

Bejelentkezés állapotfelmérésre, információs méregtelenítésre hétköznap 10 és 12 óra között. Tel.: 06-30-474-0408