2015. március 5., csütörtök

Gluténérzékenység - Divat lett belőleSokan megelőzésként, sokan a már meglévő problémát orvosolandó fogyasztanak gluténmentes élelmiszereket. Annak ellenére, hogy a glutén nagyon sok egészségügyi problémát okoz, nem kéne első számú közellenségnek kikiáltani. Mégis, miért folyik a csapból és a lefolyóból is a gluténmentes életmódra való felhívás? Élelmiszerek, éttermek, házhozszállítás, különböző gluténmentes boltok, gluténmentes porok, kenyerek, sütemények, ropogtatni valók, kész és félkész termékek özönével találkozhatunk. Divatot csináltak belőle! Miért? Mert hatalmas üzleti lehetőséget rejt magában. Ezzel viszont sikerült átesni a ló túlsó oldalára. A gyártók, készítők egyszerűen csak kivonták a fő ellenséget a glutént (gliadint)az összetevőkből és máris kész lett a gluténmentes ételek, élelmiszerek őrületes biznisze az egészség nevében. Pedig a glutén csak az egyik sakkfigura a nagy táblán. A keményítők, finomított szénhidrátok állományjavítók cukrok, élesztő, különböző E számok stb. ami a legtöbb gluténmentes termékben megtalálható szintén komoly csapást jelentek az egészségre.  Létezik külön laktózmentes és külön gluténmentes étel, illetve termék, a Candida mint komoly egészségromboló tényező, lassan kezdi elveszíteni a jelentőségét, pedig lehet, hogy valakinél mindegyik probléma egyszerre van jelen, hiszen egyikből következik a másik - csak az illető nem tud róla. Ne dőljünk be ennek a divathóbortnak és ne gondoljuk azt, hogy ha valaki nem fogyaszt glutén tartalmú élelmiszert, mindent megtett az egészségéért.
 Visszatérve a Candidára – ezzel a gonddal nem tudnak mit kezdeni a gyártók. A nyugati táplálkozás ugyanis jórészt finomított szénhidrátokra és cukorra épül. Na, pont ezt kedveli a gomba is. Talán ezért is esik mostanában kevesebb szó a gombás megbetegedésekről, mert ez már egy komolyabb életmódváltást igényelne. Amíg csak a glutént kell kiiktatni a termékekből, a sót és a cukrot kell egy kicsit csökkenteni, az nem gond. Az üzlet virágzik tovább. Pedig a bélflóra egyensúlyzavara és a bélnyálkahártya sérülése, az áteresztő bél szindróma és következményei szorosan kapcsolódnak a Candida albicans áldásos tevékenységéhez is.  
Érdemes tehát egy teljes körű állapotfelmérést csináltatni, hogy kiderüljön a glutén metabolitján kívül, jelen van-e szervezetben más anyagcsere toxin (pl. tejcukor, (laktóz) kazein, (tejfehérje) más allergének, egyéb lerakódások, esetleg candida terheltség is. Amíg erre nem derül fény hiába zsonglőrködünk a különböző élelmiszerekkel. A várt hatás elmarad. 

Glutén intolerancia kezelése

A jelenlegi orvoslás egyetlen megoldása a problémára a gluténmentes diéta, ami ugyan megkönnyebbülést hozhat, de ezeket a lerakódásokat már diétával nem lehet eltávolítani a szövetekből. A diéta a jövőt hivatott befolyásolni, végleges megoldás a szervezet célzott méregtelenítése, és a bélflóra rendbetétele. Erre kitűnő megoldást jelenthet a Joalis terápia, illetve a Joalis gyógynövény lapú információs cseppek, melyek kíméletesen, az immunrendszerrel összhangban fejtik ki hatásukat és szabadítják meg a szervezetet a különböző lerakódásoktól.  A terápia részét képezi a személyre szóló táplálkozási tanácsadás is, receptekkel, ötletekkel kiegészítve.

Glutén intolerancia, gombás terheltség (Candida) és a vele összefüggő problémák kezelése Joalis gyógynövény alapú  információs méregtelenítő cseppekkel, személyre szóló táplálkozási ajánlások

Tóbiás Irén
candidainfo.hu
joalisterapai.hu

Bejelentkezés állapotfelmérésre, információs méregtelenítésre hétköznap 10 és 12 óra között tel.: 06-30-474-0408